Андрей Арнаудов: Да станем родители навреме, за да сме по-дълго с децата си

11:25, 23 сеп 20 25 2336 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Документалния филм „Направи го сега: Приказка за бъдещето" ще бъде показан днес предпремиерно в Платформа А6 (в парка зад НДК). Проектът е част от кампанията на Движение за национална кауза (ДНК) - „Направи го сега".

С това се занимаваме вече 4 години“, разказа пред Радио София Андрей Арнаудов. - „Филмът разказва какво доведе до демографската криза и защо се случва така, че ние сме една от най-бързо изчезващите нации в света.“

Автор на филма е Петя Дикова. Разработена е темата за репродуктивното здраве, за трудността да срещнеш подходящ партньор, с когото да създадеш семейство и деца, егоизма на съвременния, „модерен“ човек.

Снимка: napravigo.bg

Причините могат да са много и различни – забавление, кариера… Дори в напреднали страни, където финансовият проблем не е както у нас, съществува намаляване на раждаемостта. Всеки има правото да вземе информирано решение кога да стане родител, но е добре да провери колко време има за това“, допълни Андрей Арнаудов.

Зрителите на филма ще се срещнат с посланиците на каузата тази година - Мария Илиева, Петя Дикова, Юлияна Дончева, със специалисти по демографията и медицината в България - доц. Георги Бърдаров, доц. Мария Юнакова, проф. Иван Костов, както и с част от семействата, записали се в инициативата, които споделят емоционални истории.

ДНК стартира активната кампания "Направи го сега" с нови лица

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама