България е в най-рисковата група за Covid-19

14:34, 24 сеп 20 25 2537 Шрифт:
Редактор:

България в най-рисковата група за разпространение на Covid-19 сред страните-членки, сочи последната оценка на риска на Европейския център за превенция и контрол на заболяванията.

Директорът на Центъра Андреа Амон съобщи, че има три групи - с нисък, умерен и висок риск. "Последната група са страни със силно обезпокоителни тенденции. В тях ние виждаме увеличен брой на старите случаи, нарастване на съотношението на хоспитализирани и остри случаи, което вероятно се дължи на това повишение. В тези страни се наблюдава и увеличение на обявените смъртни случаи. Там рискът е висок, особено за уязвимите хора", заявява Амон.

Филмът „Тръгваме на училище – Вирусът – НЕ“ показва на децата как да останат здрави

В оценката се посочва, че нарастването на оповестените смъртни случаи се наблюдава от 13-ти септември в България, Хърватия, Чехия, Унгария, Малта, Румъния и Испания, съобщава БНР.

"В някои региони на тези страни здравното обезпечаване вече е под натиск, с висок процент заетост на леглата в болниците и интензивните отделения и високо ниво на умора сред здравните работници", се подчертава в документа.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама