Делото срещу Боршош продължава, ще се призоват още свидетели

14:58, 24 сеп 20 25 1874 Шрифт:
Антония Руменова Редактор: Антония Руменова

Не се вижда краят на сагата с бившия шеф на НДК Мирослав Боршош, който е обвинен в нецелево разходване на средства от бюджета, умишлена безстопанственост, сключване на множество неизгодни сделки, длъжностно присвояване и принуда. Това стана ясно по време на днешното заседание на съда, в което адвокатите на Боршош, казаха, че на следващото заседание ще поискат нови писмени и гласови доказателства. Това най-вероятно означава, че ще бъдат призовани още свидетели, съобщи БГНЕС.

На днешното заседание беше разпитан бившият ръководител на отдел „Човешки ресурси“ в НДК Йоана Деянова. Пред съда тя каза, че покрай предстоящото европредседателство на страната ни е участвала в комисия за избор на юридически услуги. Заради дългия период, изминал оттогава, Деянова не помни подробности, свързани с тази обществена поръчка. Свидетелката посочи, че никой не й е казвал коя фирма да бъде избрана или кой да бъде назначаван или уволняван.

На днешното заседание трябваше да бъде разпитан и бившият директор на НДК Христо Друмев, но той не се яви, въпреки че е бил призован по телефон. От своя страна, адвокатите поискаха той да бъде разпитан от разстояние или у дома, защото е на 90 години и е трудно подвижен.

В рамките на заседанието бяха разгледани резултатите от извършена съдебно-счетоводна и компютърна експертиза. Според вещите лица не са открити нарушения от страна на бившия директор на НДК Мирослав Боршош. Заедно с него е обвинен и бившият председател на Съвета на директорите на НДК Валентин Кръстев. Според прокуратурата той е осъществил принуда спрямо трима служители, назначени за членове на комисията по провеждане на обществената поръчка за ремонта на НДК. Служителите са били принудени със заплахи да подпишат протокол, с който занижават техническите показатели на едни от участниците и се завишават на други.

Следващото заседание по делото е на 28 септември, когато отново се очаква Христо Друмев да се яви като свидетел или да се прецени как да бъде разпитан в бъдеще.

Съдът даде ход на делото срещу Боршош

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама