Радан Кънев: Протестите доведоха до еволюция в позициите на ЕП за България

08:49, 25 сеп 20 / Политика 25 1837 Шрифт:
Редактор:

Продължаващите почти 80 дни антиправителствени протести у нас доведоха до еволюция на позициите на Европейския парламент за България, а има и съществена еволюция в позицията на Европейската народна партия (ЕНП). Това заяви пред bTV евродепутатът Радан Кънев.

Относно твърденията на депутати от управляващото мнозинство, че западноевропейски медии се финансират с плащане на публикации от българи, Кънев заяви, че това показва абсолютно скъсване с реалността.

"Това, че може да възлагаш репортажи на някакви жълти медии в България не означава, че медийният пазар в Европа е такъв", подчерта още той и добави, че много медии в Европа и САЩ не крият, че крият своите симпатии и определи това като добра практика.

Радан Кънев коментира, че изход от кризата у нас има и той минава през оставка на правителството.

Според Кънев напълно възможно е еврофондове да бъдат спирани заради злоупотреба с власт.

Как прокуратурата и ГЕРБ заблуждават за изслушването в ЕП

Той съобщи, че на 5 октомври в ЕП ще се състоят едновременно три ключови дебата – единият е за кризата в България, другият за дългоочаквания единен правосъден механизъм, а третият за връзката между европейските фондове и корупцията и правосъдието. От българска гледна точка тези три дебата са абсолютно свързани, подчерта още евродепутатът.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама