Правителството ще предложи минималната заплата да стане 650 лв. от 2021 г.

10:57, 25 сеп 20 25 1869 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Социалният министър Деница Сачева съобщи, че правителството ще предложи от следващата година минималната работна заплата да стане 650 лева, съобщиха от пресцентъра на социалното министерство.

Не само не допуснахме скок на безработицата, но и не позволихме сериозен спад в доходите“, заяви Сачева на среща с членове и симпатизанти на ГЕРБ от област Добрич.


Снимка: БГНЕС

60/40 е мярката, която най-бързо трябваше да бъде структурирана и пусната в действие. Приложението ѝ показва и тенденция за „изсветляване“ на бизнеса“, посочи тя. По думите ѝ новият дизайн на мярката е значително по-облекчен и разширен като сектори и възможности. В следващите месеци основен фокус ще продължат да са бизнесът и заетостта, като съвместно с Министерство на икономиката се договаря грантова схема за 100 млн. лв., насочена към осигуряване на безопасни условия на труд.

 „Основен фокус в новия програмен период на ОП „Развитие на човешките ресурси“ ще бъде заетостта, запазването на работните места и намаляването на младежката безработица“, посочи още Деница Сачева. „Новата тема, по която ще се работи в следващите години, е сребърната икономика. Предстои да се уточни видът на интегрираните здравно-социални услуги за хората над 60-65 г., употребата на технологии и развитието на предприемачество за възрастните хора“, завърши тя.

Напишете коментар
Коментари: 1
1 трайно безработен висшист 09:03, 26 сеп 20

Аз нямам доходи....колко години след завършването все още трайно безработен и без лев доход в годината. Нямаш ли си приятелски връзки никой не те назначава на работа, дори за интервю не искат да се обадят.. В моя областен град, всеки втори е трайно безработен. И не е регистриран вече в бюрото по труда. Т.е. държавата не знае, че едно 20 000 души в града ни са безработни без никакви доходи. На издръжка на другия член или на работещ в чужбина, но при всички случаи мизерията и бедността са огромни. Хората нямат доходи, безработни са масово, за какво запазване на доходи и безработица говори министърката?!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама