Протестът – ден 80: Малко протестиращи заради дъжда

21:25, 26 сеп 20 25 3585 Шрифт:
Юлиан  Тодоров Автор: Юлиан Тодоров

В 80-ия ден на протести с искане за оставките на премиера Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев на площада в центъра на столица се събраха малцина. Изглеждаше, че обилните валежи бяха напът да провалят демонстрациите.

Снимка: БГНЕС

По-късно камионът с озвучителна техника блокира движението по бул. "Цар Освободител".

Към 20:30 часа присъствието на протеста все още беше малобройно, а Арман Бабикян се обърна към приствъщите с думите: "Ние днес може да сме петима на площада, но утре може да бъдем 100 000 и това е тяхната грешка".

Той благодари на всички, които са идвали при лагерите да протестират, носили са храна, окуражавали са хората от палатките, и всеки, който е доказал, че държавата трябва да има по-добро бъдеще без настоящото правителство.

"Хунтата на Борисов си отива", каза още Бабикян.

В минутите след 21:15 часа протестиращите потеглиха на традиционното си шествие в посока "Орлов мост".

Снимка: БГНЕС

Вчера протестиращите добавиха към исканията си и оставката на столичния кмет Йорданка Фандъкова. Според тях градоначалникът на София нарушава българското и европейското законодателство, принуждавайки протестиращите да заявяват предварително своите демонстрации.

Протестът, ден 79: Поискаха оставката на Йорданка Фандъкова

Недоволството промени обичайния си маршрут и приключи шествието си пред Столична община, където демонстранти замеряха сградата с яйца.

Част от недоволстващите бяха пред сградата на БНТ, тъй като здравният министър проф. Костадин Ангелов бе гост в телевизията. Протестиращите чакаха на входа, за да му зададат няколко въпроса. 

След като не се срещнаха с министъра, група демонстранти се опитаха да влязат в сградата на БНТ, но не бяха допуснати от полицията. Недоволните се опитаха да препречат пътя му, като една жена легна пред автомобила на министъра, но бе избутана от пътя от силите на реда.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама