Министър Вълчев: Край с грипните ваканции

09:38, 26 сеп 20 25 2076 Шрифт:
Антония Руменова Редактор: Антония Руменова

Излизането в грипна ваканция ще остане в миналото, увери министърът на образованието и културата Красимир Вълчев в ефира на Нова телевизия. Ако се установи каквато и да е зараза в училище, ще се преминава на дистанционно обучение в електронна среда.

Сбъдват се по-скоро негативните сценарии с коронавируса. В началото очаквахме той да остане в Китай, след това да остане в Италия, да бъде кратък, лятото да изчезне. Нищо от това не се случи. Далеч по-трудно може би ще бъде следващите месеци, когато ще застудее времето и ще има и грипни вируси”, заяви министърът.

По думите му засега стойностите на заразените с COVID-19 са нормални. В момента в училищата няма свръх стойности спрямо общия брой заразени. „Ако имаме бум на заразени в област или община, ще се минава изцяло на обучение в електронна среда. Надяваме се, че тези прагови стойности няма да бъдат достигнати”, заяви Вълчев.

Снимка:БГНЕС

Що се отнася до носенето на маски в училище той припомни, че общото правило в момента е, че те са задължителни на закритите места.

Имахме множество варианти да изберем. Основните бяха два - или паралелките да се разредят, или този, който избрахме – да има невзаимодействие на паралелките. Не можем да накараме децата да стоят целодневно в час с маските. Затова избрахме моделът на невзаимодействие на паралелките. Когато има заразено дете, се карантинира цялата паралелка”, каза образователният министър.

Тестват 7 000 учители в София за антитела срещу COVID-19

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама