Борисов: Ще финансираме изграждането на детски кътове в офисите

12:20, 26 сеп 20 / Политика 25 2567 Шрифт:
Антония Руменова Редактор: Антония Руменова

От другата седмица Министерството на икономиката стартира нови проекти за изграждане на детски кътове във фирми, в които има работещи родители и за преустройство на малките и средни предприятия в условията на COVID-19.

Това обяви премиерът Бойко Борисов в пост във Фейсбук. Фирмите ще могат да получат между 50 000 и 150 000 лв., а от държавния бюджет за реализирането на двата проекта са отделени 15 млн. лв.

Непрекъснато работим за това да подкрепим хората и фирмите. От другата седмица работодателите ще могат да кандидатстват за изграждане на детски кътове във фирмите. Така ще подкрепим работещите родители, които трябва да са на гъвкаво или ненормирано работно време или се налага да взимат децата си по-рано от училище“, написа Борисов.

Премиерът допълни и че ще стартират програми, по които се предвижда финансиране на фирмите с над 500 000 лв. оборот, а малките и средни предприятия ще бъдат подкрепени с 80 млн. лв., за да направят прегради и отделни входове и да работят в условията на COVID-19.

Правителството е направило най-доброто в ситуацията с коронакризата, увери се Борисов при посещението на „Нурсан Отомотив“ в село Люляково, Бургаско. "Докато другите говорят, ние работим. Силата на нашето правителство е връзката с хората", заяви той.

Премиерът Борисов: ООН няма алтернатива в развитието на международното право

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама