Караянчева: Като протестирате срещу лошия Бойко, ходете пеша

16:40, 26 сеп 20 / Политика 25 2811 Шрифт:
Юлиан  Тодоров Редактор: Юлиан Тодоров

Всички в ПП ГЕРБ сме силно учудени как един от най-големите критици на президента – Цветан Цветанов, от известно време е негов голям поддръжник, подкрепя евентуален служебен кабинет и протестите срещу правителството и твърди, че може да има изборни манипулации. Не прави чест на никого да говори лоши неща за доскорошните си колеги, които той лично е ръководил и подкрепял. Да хвърляш кал по мястото, откъдето си тръгнал – не е най-добрият старт на нов политически проект. Това каза членът на ИК на ГЕРБ и председател на Народното събрание Цвета Караянчева в Лом на среща с членове и симпатизанти на партията, предаде БГНЕС.

Радев няма да започва политически проект

„Ние категорично не се притесняваме от служебен кабинет, въпреки явната готовност на президента за реваншизъм. Няма от какво да се срамуваме и всичко, което сме направили – е видно за хората във всяко населено място. Но освен президентски реваншизъм – служебно правителство би означавало хаос и безвремие за България в една така или иначе крайно сложна ситуация за целия свят. Няма парламент, няма бюджет, няма нови инструменти в подкрепа на бизнеса и хората“, посочи Караянчева. По думите й оставката е най-лесното, но и най-безотговорното решение в тази ситуация. „Виждам каква е кондицията на структурите, ГЕРБ е на 100% готова за избори. Но понякога трябва да взимаш и непопулярни решения в името на стабилността, дори и те да ти носят негатив“, допълни тя.

Някои си пътуват с хубавите коли по магистралите на Борисов и викат: Ама те не стават. Ми що не ги направихте вие като не стават, бе? Що не ги направихте, а сега критикувате? Метрото! Отиват, протестират срещу лошия Бойко, качват се на метрото и се прибират вкъщи. Ходи пеша, ходи пеша! Това е положението. И затова няма да подадем оставка. Защото сме отговорни по това, което правим", разпалено заяви председателят на Народното събрание, цитирана от "Дневник". 

Според Цвета Караянчева не бива да ни изненадват критиките на БСП, Радев и другите извънпарламентарни сили по адрес на изборните правила.

Вече има над 4 хил. декларации за членство в "Републиканци за България"

„Те знаят, че ще загубят вота и отсега търсят начини да оправдаят неуспеха си. Машинно гласуване ще има, както и с хартиена бюлетина. Но не това ще реши изхода на вота. А това кой какво е направил, кой какво е оставил след себе си. Магистралите, пречиствателните станции, енергийната диверсификация, влизането в ERM II, модернизацията на армията. Логично е след всичко това премиерът Борисов да има много врагове. Много интереси бяха нарушени, но всичко в името на идните поколения“, заяви председателят на НС.

Посрещнаха Караянчева на Царевец с викове "Оставка"

Караянчева бе категорична, че твърденията за колаборация на ГЕРБ с ДПС са абсурдни.

„Попитайте хората в смесените райони кои партии участват в изборите там. Единствено ние и ДПС. И битката е жестока. Само ние можем да се опълчим. А партиите на жълтите павета хората там дори не са ги чували. За да бъдем и максимално обективни – нека да припомним кои партии аплодираха Радев в парламента преди няколко седмици и кои партии всяка сутрин не участват в регистрацията“, отбеляза председателят на НС. Тя добави, че са несъстоятелни тезите на опонентите на ГЕРБ и за нова Конституция и ВНС. „Искали сме да останем на власт на всяка цена. Че нали ВНС предполага провеждането на избори и гарантирането на максимално представителство на гражданите. Протестиращите го искаха, триото го искаше и когато го предложихме – всички се отрекоха“, завърши Цвета Караянчева.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама