Дъждовен и студен вторник

07:00, 29 сеп 20 25 1945 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

Във втроник облачността ще бъде променлива, по-често - значителна. Ще има валежи от дъжд. Вятърът в цялата страна ще се ориентира от запад-северозапад, през деня ще се усили до умерен, в Дунавската равнина и западната част на Горнотракийската низина - и временно силен. С него ще нахлува хладен въздух. Минималните температури ще са между 11 и 16 градуса, максималните - между 19 и 24 градуса, малко по-високи - в югоизточните райони и Черноморието.

Над Черноморието облачността ще е променлива и на места ще има краткотрайни валежи от дъжд, в отделни райони - придружени с гръмотевици. Ще духа слаб до умерен запад-северозападен вятър. Максимални температури на въздуха ще са между 23 и 26 градуса. Температурата на морската вода е 23-24 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.

Над планините облачността ще е значителна и на много места ще превалява дъжд. По най-високите върхове на Рила и Пирин ще има и слаб снеговалеж. Ще духа умерен до силен западен вятър. Температурите ще се понижат и максималната на височина 1200 метра ще е около 14 градуса, на 2000 метра - около 7 градуса.

В средата на седмицата ще бъде ветровито и сравнително хладно, с преобладаващи максимални температури между 18 и 23 градуса, а минималните в повечето места ще са 9-14 градуса. Облачността ще е променлива, по-често - значителна, само на отделни места са възможни слаби и краткотрайни валежи.

В четвъртък до края на деня вятърът постепенно ще отслабне, облачността ще намалее.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама