Джеймс Камерън приключи снимките на „Аватар 2“ и завършва „Аватар 3“

15:01, 28 сеп 20 / Култура 25 3450 Шрифт:
Юлиан  Тодоров Редактор: Юлиан Тодоров

Режисьорът Джеймс Камерън обяви намерението си да направи продължение на хита „Аватар“ още през 2010 г. Оттогава минаха 10 години и премиерата на филма все още е далеч в бъдещето – планирана е за декември 2022 г. За щастие има и добра новина – снимките на „Аватар 2“ вече са напълно приключили, а снимките на „Аватар 3“ са завършени на 95%.

Джеймс Камерън планира нови три части на "Аватар"

Това заяви самият Камерън в онлайн интервю с екшън легендата Арнолд Шварценегер, предаде bTV. Пред Терминатора той каза: „COVID ни удари както и всички други. Загубихме четири месеца и половина и в резултат на това трябваше да преместим премиерната дата с цяла година.“

Големият режисьор всъщност е успял да приключи със снимките почти по график, въпреки забавянето. Проблемът е, че след като кадрите бъдат заснети в Нова Зеландия, започва работата по създаването на ефектите и анимираните детайли от филма, което ще се случи в САЩ. А регистрираните случаи на заболели от коронавирус в САЩ са над 7 милиона и починалите надхвърлиха 200 000. По тази причина се наложи и забавянето на филма, който трябваше да е напълно завършен в края на 2021 г.

Подновяват снимките за продължението на "Аватар"

Амбициозната идея на Джеймс Камерън е да превърне „Аватар“ в поредица от 5 филма, а снимките на втората и третата част течаха едновременно. Очаква се бюджетът на четирите продължения да надхвърли 1 милиард долара.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама