Големите кавички на седмицата (28 септември - 2 октомври)

09:00, 03 окт 20 / Големите кавички 25 4055 Шрифт:
Василена Йорданова Автор: Василена Йорданова

Казаното отлита, написаното остава. Екипът на ТОПНОВИНИ подбра най-интересните, колоритни и запомнящи се цитати от изминалата седмица.

Големите кавички на седмицата (21 - 25 септември)

"Някои си пътуват с хубавите коли по магистралите на Борисов и викат: "Ама те не стават". Ми що не ги направихте вие като не стават, бе? Що не ги направихте, а сега критикувате? Метрото! Отиват, протестират срещу лошия Бойко, качват се на метрото и се прибират вкъщи. Ходи пеша, ходи пеша! Това е положението. И затова няма да подадем оставка. Защото сме отговорни по това, което правим". Думи на председателя на Народното събрание Цвета Караянчева по време на среща с актива на партия ГЕРБ в Лом.

"Ние В ГЕРБ сме, виж, колко жени, само жени!...Дет‘ се вика тук-таме мъж, ма и той – жена. Мода! Така ще я караме! По малко, по малко". Изказване на премиера Бойко Борисов по време на обиколката му в района на Айтос и Бургас.

"20 години сме заедно, това е като един брак. Ние сме едно семейство, което се е разделилоТой си има ново семейство, а при мен останаха децата". Така премиерът Бойко Борисов  коментира учредяването на новата партия на Цветан Цветанов.

Във връзка с новините за отлив на членове на ГЕРБ към "Републиканци за Бългаия" той заяви: "Да взима колкото иска гласове... Лоша дума няма да кажа. Пожелавам му успех".

"Искаме до хората да стига истина, а не спекулации или манипулативни твърдения, идеята е до хората да стига информацията, каквато е в действителност. Нещо, което не е казано от нас, не е истина...Ние четем цялата информация в света и вземаме решенията в полза на гражданите. Нека хората да не смятат, че ако са прочели една публикация, трябва да променяме решенията си на базата на нея." Така здравният министър Костадин Ангелов обясни решението за връщане на седмичните брифинги с данни за коронавируса у нас.

"Важно е обективният доклад да се чете обективно от всички политически сили. Този доклад не е запартийна употреба. Той не може да се ползва за черпене на дивидент и за отклоняване на внимманието от вътрешнопартиен проблем. искам да подчертая, че ПП ГЕРБ е единствената, която няма собствена медия, за разлика от други политически партии. В този смисъл много държим на независимостта и обективността на медиите". Думи на председателя на парламентарната група на ГЕРБ Даниела Дариткова след оповестяването на първия доклад на ЕК за страната по новия механизъм за върховенство на закона.

"Естествено, че за оставката ми не може да става и дума. В камбоджанската революция имаше червени кхмери, които разстрелваха всеки, който не е съгласен с тях политически. Тези, които виждате по площадите са български вариант на червените кхмери. Това е нещо като възроден 9-и септември. Хвърлят яйца, защото нямат калашници. Ако имаха, щяха да трепят. Те са еманация на човешката омраза”. 

Така зам.-председателят на Народното събрание Валери Симеонов коментира исканата му оставка от страна на протестиращите, след като той нарече демонстрантите вандали заради хвърлянето на яйца и предмети по институции и политици.

"Поне 15 процента не носят маските си, както трябва", коментира ген. Венцислав Мутафчийски на първия възобновен брифинг на щаба. Той като посочи, че хората си ги слагат под носа и на брадичката.

Според последни проучвания, цитирани от Мутафчийски, хората, които носят правилно маските си, дори и да се заразят, изкарват вируса безсимптомно или леко.

"Това са елементарни неща, от които не се умира. Маската трябва да се носи задължително във вътрешно пространство", посочи ген. Мутафчийски.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама