Калоян Методиев потвърди, че е напуснал президенството заради тържество на БСП

18:17, 28 сеп 20 / Политика 25 2597 Шрифт:
Юлиан  Тодоров Редактор: Юлиан Тодоров

Бившият шеф на кабинета на президента Румен Радев - Калоян Методиев, потвърди, че повод за раздялата му с поста било тържество на лидера на БСП Корнелия Нинова в Боровец, на което отишъл в лично качество, но без да каже на Радев. След него имал разговор, на който държавният глава му казал, че "повече не могат да продължават така".

В интервю за bTV Методиев каза, че след това е внесъл молбата си за напускане и обявил това във фейсбук, а пресслужбата на "Дондуков" 2 е съобщила, че е освободен по решение на президента. Според политолога вероятно е засегнал егото на държавния глава.

Бившият шеф на кабинета на Радев каза, че причините за напускането му са много - несъгласие, че президентът обсъждал конституционни промени без партиите, както и че слагал всички в кюпа - всички били лоши, което дестабилизирало партийната система. Методиев сподели още, че много често президентът правел обръщения към народа, без те да имат достатъчно отзвук в обществото.

Президентът пак без шеф на кабинета

Методиев заяви още, че като шеф на кабинета искал да има повече млади хора в институцията и да се прави повече пиар като на европейските президенти - чрез каузи, чрез привличане на инвестиции, чрез инициативи в защита на природата. Попитан дали е имал конфликти с военните в президентството, той каза, че командният стил му е чужд.

Бившият шеф на кабинета на Радев заяви, че двамата не са имали разговор за подкрепата, която държавният глава даде на протестите, но каза, че той също подкрепя мирните протести и че Бойко Борисов трябва да изпие горчивата чаша до край.

Калоян Методиев не коментира дали има неразбирателство между Румен Радев и Корнелия Нинова, но каза, че лидерът на БСП не се е месела в президентската институция. Попитан за снимка на президента с Георги Гергов от БСП, на която двамата са на сватбата на сина на Илияна Йотова, Методиев каза, че между Правец и Боровец той лично би избрал Боровец.

Междувременно в ефира на БНР темата коментира лидерът на БСП Корнелия Нинова. "Ако присъствието на Калоян Методиев на тържество на БСП в Боровец е основание за напускане на поста началник на кабинета на президента - това не ме обижда", заяви Нинова, цитирана от БНТ.

Не се меся в решенията на президента. Там, където позициите ни съвпадат, сме говорили еднакво. Когато сме имали различия, съм ги изразявала публично и категорично. Моето отношение винаги е било принципно и така ще остане“, категорична е Нинова.

Тя обаче призна, че макар да не се обижда, би се чувствала изненадана, ако поводът за раздялата на Калоян Методиев с поста му в президентството е тържеството за избирането й като лидер на левицата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама