ДПС: Организаторите на протестите до вчера бяха клакьори на ГЕРБ

17:30, 29 сеп 20 / Политика 25 2637 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Миналата седмица протестиращите срещу правителството и главния прокурор стигнаха до централата на ДПС. Демонстрантите хвърляха по сградата яйца, домати и боя. Мястото бе обградено от полиция, но до сблъсъци не се стигна.

Изненада за ДПС

Анти ДПС кампаниите обикновено означават опит за акумулиране на енергия. Нашите структури остро осъждат този вандализъм, който няма място в демократична България по време на мирен протест“, заяви пред журналисти лидерът на Движението Мустафа Карадайъ.

Организаторите на протеста, които до вчера бяха клакьори и клиентела на ГЕРБ, днес се сетиха и направиха голямо откритие – протест срещу властта пред централа на опозицията“, коментира Карадайъ и напомни, че от 4 години ДПС иска оставката на това правителство.

Призивът ни за диалог и търсене на изход от политическата криза, съчетана със здравна, социална и икономическа криза, не бе чут от различните страни на барикадата. С анти ДПС постановки идват на власт, с анти ДПС кампания се задържат на власт и си тръгват от властта, и с анти ДПС риторика се опиват да станат център на медийния интерес“, посочи лидерът на Движението, цитиран от БГНЕС. По думите му кандидат-политици или нереализирани политици се опитват да ползват ДПС като трамплин за властовите си амбиции.

Борисов привика новите си кметове, за да им обещае пари

Карадайъ се похвали и с резултатите на партията на провелите се тази неделя частични местни избори в страната. „Четохме заглавия по медиите кой, как, кого разбил и разгромил. Тази седмица имаше първи тур на частични избори на 24 места. Резултатът е следният: на първи тур ГЕРБ има 9 спечелени избора, ДПС има 7 спечелени избора, БСП има 3, БЗНС – 1, „Да, България“ – 1, един инициативен комитет има два втори тура. Справка – ЦИК. ДПС, на тези избори, имаше кандидати във всички 24 избора, при 7 спечелени на първи тур, т.е. 70% от участието на ДПС. Ако ползваме терминологията на други политически сили, можем да кажем, че ДПС разгроми, разби БСП и ГЕРБ, както и всички останали в 7 от изборите. Но ние няма да ползваме тази терминология“, посочи лидерът на Движението. 

Отговорът на Триото

Малко след пресконференцията организаторите на протестите от "Отровното трио" отговориха на ДПС. Те посочиха, че макар Движението да се обявява за опозиция на властта, то не веднъж е подкрепяло управлението в парламента чрез гласуване и осигуяване на кворум. Освен това от Триото посочват, че макар ДПС да твърди, че от 4 години искат оставка на кабинета, не са се включили в антиправителствените протести, които продължават вече близо три месеца.

„Не приемаме, че стотиците хиляди протестиращи български граждани са „клакьори и клиентела на ГЕРБ“. Не сме склонни да приемем и обвинението, че някой от това огромно множество може да посегне към политическа кариера", заявяват Хаджигенов, Минеков и Бабикян.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама