Приключи разследването на катастрофата с Милен Цветков

14:39, 01 окт 20 25 1766 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Софийска градска прокуратура приключи разследването по катастрофата, в която загина журналистът Милен Цветков. Той почина на 19 април, след като бе пометен на светофар от джипа на 22-годишния Кристиян Николов.

Разследването е установило, че обвиняемият е нарушил правилата за движение по пътищата, вследствие на което предизвикал катастрофата и умишлено причинил смъртта на Милен Цветков, чийто автомобил е бил спрян на пътното платно.


Снимка: БГНЕС

Случаят е особено тежък, тъй като Николов е управлявал автомобила си след употреба на три различни вида наркотични вещества (амфетамин, тетрахидроканабинол, кокаин), със скорост значително надвишаваща разрешената за конкретния пътен участък – около 99 км/ч.

Приближавайки кръстовището при забранителен червен светлинен сигнал на светофарната уредба за посоката му на движение, обвиняемият не предприел действия за намаляване на скоростта или спиране. В същия момент на пътното платно и в района на кръстовището са се намирали множество други участници в движението – водачи на автомобили и пешеходци.

Предстои Софийска градска прокуратура да предяви материалите по делото на пострадалите лица, както и на обвиняемия и неговата защита.


Снимка: БГНЕС

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама