Пребитият бивш президент на БФС Валентин Михов: Врагове нямам, може да са сбъркали

11:40, 02 окт 20 25 2961 Шрифт:
Редактор:

Бившият президент на Българския футболен съюз Валентин Михов е бил нападнат и пребит в София през изминалата нощ.

Инцидентът е станал в квартал "Младост" около 1:00 ч. след полунощ. Михов разказа, че е бил нападнат пред жилищния си блок от повече от двама души. Те са били маскирани. Удрян е с ръце и лост, по неговите думи.

Пред Sportal.bg Михов заяви, че не вярва нападението срещу него да е било извършено по линия на враждата между "червени" и "сини". Според него побойниците са сгрешили човека. Той сподели, че е със счупен пръст вследствие на неприятния инцидент.

"Бях нападнат пред дома ми в "Младост". Гледах мача на ЦСКА с Базел и се прибирах вкъщи. Дали е възможно нападението да е било на основа Левски срещу ЦСКА? Не, не, не. Аз минавам винаги оттам, може би става въпрос за грешка, може би са сгрешили човека. Според мен е грешка. На едно-две места имам по-тежки наранявания – уши, нос и гърло, имам и счупен пръст", каза Вальо Михов пред спортното издание.

"Врагове нямам, може да са сбъркали", допълни пред "Вести" Михов.

Извършителите на побоя се издирват от полицията.

Валентин Михов е една от емблематичнити фигури в българския футбол през последните 30 години. Той е президент на Българския футболен съюз в периода 1993-1994 г. По време на неговото управление националният отбор се класира за световното първенство в САЩ и достига до 4-ото място.

 

Валентин Михов: Трябват кадърни управленци, пълен картбланш и добро заплащане

Михов е бил президент на ЦСКА в периода 1991-1993 г. Тогава тимът става Шампион на България (1992 г.) и носител на Купата на страната (1993 г.).

Заемал е президентския пост на Българската професионална футболна лига (1991-1993 г. и 1996-2010 г.). От 2007 до 2011 г. е член на борда на директорите на Европейската професионална футболна лига.

От февруари 2018 г. е член на Изпълнителния комитет към БФС.

Валентин Михов е отличен с най-високото държавно отличие през 2010 г. - орден "Стара планина", за изключителен принос в областта на физическото възпитание и спорта.

БФС остро осъжда нападението над Валентин Михов

Българският футболен съюз излезе с официално изявление, в което порица нападението над Валентин Михов:

"Българският футболен съюз остро осъжда нападението над бившия президент на БФС и настоящ член на Изпълнителния комитет на централата Валентин Михов. Категорични сме, че подобно деяние е в пълен разрез с демократичните принципи в страната и грубо посегателство над личност с огромни заслуги за развитието на българските спорт и култура. БФС призовава държавните власти да предприемат незабавни мерки за разкриване на извършителите и подбудителите на безцеремонния акт и още веднъж се обявява срещу всички форми на физическа и вербална агресия във футбола и извън него".

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама