От Асоциацията на прокурорите защитиха Гешев

17:33, 02 окт 20 25 1753 Шрифт:
Антония Руменова Редактор: Антония Руменова

Асоциацията на прокурорите остро възрази срещу призива на Съюза на съдиите да се започне процедура за отстраняването на главния прокурор Иван Гешев. Писмото до съдебните кадровици е определено като „недопустим опит да бъде дискредитирана дейността на българските прокурори“.

В 6 точки от Съюза на съдиите аргументират тезата си, че в резултат на публичното поведение и изказвания на Иван Гешев, както и на негови действия по конкретни наказателни производства, се достига до задълбочаване на кризата на правовата държава.

Отговорът на прокурорите: "Опитите за принизяване и обезценяване на дейността на Прокуратурата чрез разпространяване на внушения, че личността на главния прокурор е „фактор за произвол и подриване на върховенството в правото“ са недостойни и недопустими, целящи насаждане на отрицателно отношение към държавното обвинение", предаде БНР.

От Асоциацията на прокурорите призоваха членовете на Висшия съдебен съвет да не се поддават на манипулации и внушения.

Междувременно станаха ясни част от отговорите на прокуратурата до Комисията на Европейския парламент по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи, един от които е свързан с разследването на т.нар. "Барселонагейт". От отговора се разбра, че има проверка около луксозната къща, свързвана с премиера и тя все още не е приключила. Самият Борисов е бил разпитан. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама