Руски журналист се самозапали

17:52, 02 окт 20 / Свят 25 2374 Шрифт:
Антония Руменова Редактор: Антония Руменова

Руският журналист Ирина Славина, главен редактор на изданието Koza Press, се самопазали пред сградата на Министерството на вътрешните работи на Русия в Нижни Новгород и почина от раните си.

Преди това тя написа в страницата си във Facebook: "Моля да обвинявате за смъртта ми Руската федерация".

Новината съобщи изданието Baza, позоваващо се на свои източници, и бе потвърдена пред ТАСС от Алексей Пранишников, координатор на организацията "Правозащиты Открытки". "Славина сложи край на живота си пред сградата на градското управление на МВР в Нижни Новгород. Полицаите опитаха да ѝ помогнат, но не успяха да я спасят", заяви той.

Вчера руски медии съобщиха, че властите са провели обиск, а пред радио "Ехото на Москва" Ирина Славина сподели, че търсели материали, свързани с организацията за подкрепа на гражданското общество "Отворена Русия", зад която стои Михаил Ходорковски. Иззети били компютри, телефони и информационни носители. 

Над 10 души, включително докарани от службите граждански свидетели, са участвали в обиска, започнал в 6.00 сутринта, пише "Дневник". По думите на Славина ѝ било забранено да звъни дори на адвоката си, а на съпруга ѝ - да се обади на дъщеря им. Протокол за иззетите вещи така и не бил връчен.

Навални обвини Путин за отравянето си, Москва го нарече подлец

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама