Чехкиня спря Пиронкова в третия кръг на "Ролан Гарос"

21:25, 02 окт 20 / Спорт 25 2947 Шрифт:
Антония Руменова Редактор: Антония Руменова

Българската тенисистка Цветана Пиронкова отпадна в третия кръг на Откритото първенство на Франция, след като загуби от чехкинята Барбора Крейчикова със 7-5, 4-6, 3-6. Пиронкова успя да се пребори за успех в първия сет, но след това чехкинята бе по-настоятелна и прецизна и стигна до обрат след два часа и 38 минути игра.

Четвъртфиналистката от US Open преди месец успя да пробие два пъти съперничката си в първата част, за да я спечели със 7-5, но Крейчикова бе солидна на собствен сервис след това и не допусна повече пробиви. От своя страна, тя проби Цвети три пъти в следващите две части, за да стигне до крайния успех. Пиронкова завърши мача с 36 печеливши удара и 39 непредизвикани грешки, а статистиката на Крейчикова бе идентична - 36 уинъра срещу 38 грешки, предава БГНЕС.

По този начин Пиронкова, която получи уайлд кард за основната схема от организаторите, приключва участието си в надпреварата в третия кръг, с което си осигури 126 хиляди евро от наградния фонд. От своя страна, Крейчикова достигна първия си осминафинал на сингъл в турнири от Големия шлем, а там ще срещне с Надя Подорска.

Цвети Пиронкова влиза директно в основната схема на "Ролан Гарос"

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама