Протестът, ден 88: "Отровното трио" започна "лов на лицето Борисов"

20:50, 04 окт 20 25 3475 Шрифт:
Юлиан  Тодоров Редактор: Юлиан Тодоров

Стотици граждани се събраха на 88-я протест с искане за оставки на правителството и на главния прокурор. Демонстрантите блокираха движението по бул. "Цар Освободител", а бул. "Дондуков" оставиха отворен за преминаващи автомобили. Протестиращите скандираха „оставка” и „мутри вън”, надуваха свирки и вувузели, и развяваха знамена и лозунги.

"От днес обявяваме офисите на ГЕРБ, "Обединени патриоти", т.е ВМРО и НФСБ, и "Воля" на Марешки, за законна цел на протеста в цялата страна", коментира Николай Хаджигенов от трибуната. 

Снимка: БГНЕС

"Яйца, домати, боя или както направиха в Стара Загора - купчина тор, въобще чувствайте се свободни - те са законна цел на протеста. Във вторник започваме да посещаваме офисите на споменатите, но вие, в цялата страна чувствайте се свободни", заяви той.

"Имаме една цел и трябва да стигнем до нея. Първата цел се нарича оставка, втората честни избори, трябва да стигнем до там", подчерта проф. Велислав Минеков. Трудно е наистина, може би краката не издържат, вечерите ни са празни, не можем да се видим с приятели и близки, но за мен щастието е да сме тук, благодаря ви от сърце", коментира Минеков.

След като изслушаха националния химн протестиращите се отправиха на традиционното си шествие в посока "Орлов мост".

По-рано днес от триото обявиха в профила си в социалната мрежа „Facebook”, че са създали група носеща името „Да намерим Бойко“, чиято цел е „групов лов на лицето Борисов“.

Снимка: БГНЕС

Ето какво казват организаторите на протеста в публикацията: „Неадекватното поведение на премиера да обикаля с джипа, криейки се и избягвайки по всякакъв начин хората, искащи оставката му, ни провокира да създадем тази група. Целта ѝ е да информира хората кога и къде могат да намерят премиера, като обедини и увеличи потенциала на регионалните структури на коментиращите. Също така и да предостави възможност за отмъщение на неоценените и/или подценени хора от структурите на ГЕРБ, както и на шофьорите, пътуващи по разбитите ни пътища. Плащаме му, за да работи, а не, за да го търсим!“

Българи, живеещи в Белгия, организираха днес пореден протест пред сградата на Европейската комисия в Брюксел, а в София жители на "Обеля 2", предвождани от Мая Манолова, се включиха в протестно шествие срещу презастрояването на зелените площи в столичния квартал. Те блокираха бул. "Ломско шосе".


Снимка: БГНЕС

Вчера се проведе четвъртото Велико народно въстание, което премина спокойно и без ексцесии. Хиляди се събраха при Триъгълника на властта в София, за да демонстрират неодобрението си към сегашната власт. Протестни действия имаше и в други градове на страната, сред които Варна, Русе и Велико Търново. Малко преди 22.00 ч. в столицата тръгна шествие, което достигна до храм "Св. Александър Невски".

Сред основните теми по време на четвъртия национален протест беше обсъждането на върховенството на закона у нас в Европейския парламент на 5 октомври. Проф. Велислав Минеков от „Отровното трио“ ще бъде в Брюксел, където ще се срещне с протестиращи и журналисти. „Ние отворихме очите и ушите на заспала Европа. Ако тези нещастници не се махнат още утре, ги чакат тежки мигове в Европа другата седмица“, заяви проф. Минеков.

Предишните три мащабни демонстрации се проведоха на 2, 10 и 22 септември. На 2 и на 22 септември се стигна до сблъсъци между протестиращи и полиция, проявата на 10 септември премина без напрежение.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама