Протестът, ден 89: Под знака на дебата за България в европарламента

21:56, 05 окт 20 25 3596 Шрифт:
Цветилена Симеонова Автор: Цветилена Симеонова

За 89-та поредна вечер протестиращите се събраха в центъра на столицата с искания за оставката на правителството и на главния прокурор, въвеждането на дистанционно и машинно гласуване, предсрочни избори, както и свикване на Велико народно събрание за промени в Конституцията.

Демонстрацията днес премина под знака на дебата в ЕП за върховенството на закона в България. На видео-екран, проектиран върху сградата на Партийния дом, бяха показани кадри от днешната демонстрация в Брюксел. "Европа е събудена окончателно", каза проф. Минеков в специална връзка с площад "Независимост" в София.

Тази вечер нямаше шествие до пл. "Орлов мост". Протестиращите решиха да наблюдават дебата за върховенството на закона в България, който се провежда в Европейския парламент. От утре обаче отделни групи протестиращи се заканиха да посещават офисите на партиите, които са в управляващата коалиция. Освен това един от членовете на т.нар. „Отровно трио“ - Николай Хаджигенов посочи, че присъствието на протестиращи ще има и на местата, където премиерът Бойко Борисов играе футбол. 

Припомняме, че вчера "Отровното трио" създаде група във Facebook "Да намерим Бойко" с цел "групов лов на лицето Борисов". Те обявиха офисите на парламентарно представените партии за "законна цел на протеста", като призоваха протестиращите да се чувстват свободни да ги атакуват с яйца, домати, боя, тор и т.н.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама