"Ботев" Пловдив е пред фалит

13:18, 05 окт 20 / Спорт 25 2426 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

Футболният "Ботев" Пловдив е пред фалит. За това алармираха от Сдружение "Ботев Пловдив", което е собственик на мажоритарния пакет акции.

Задълженията на "жълто-черните" продължават да се трупат. Клубът дължи 26 млн. лева на фалиралата КТБ, като синдикът вече си иска парите, след като "Ботев" е осъден на две инстанции. На дневен ред за изплащане са и още 785 000 лева - 565 000 лева по належащ дълг и 220 000 лева към бившия наставник на тима Желко Петрович.

"Към декември 2019 г. оперативните задължения са над 2,5 милиона лева. Към днешна дата тези задължения са 1,3 млн. Всяко задължение обаче е разсрочено и има погасителен план, който се спазва. В момента не са изискуеми и не са страшни. Дълговете към НАП са под 200 000 лева и още толкова има към доставчици", уточняват от сдружението, цитирани от bTV.

Организацията на феновете се зае с управлението на клуба, след като Георги Самуилов се отказа от акциите си преди няколко месеца.

"Ако искаме клубът ни да съществува след Нова година, трябва да се обединим. Г-н Самуилов наля 3 милиона лева за погасяване на задължения. Към днешна дата оперативните задължения са около милион и 300 хиляди. Всяко едно задължение е разсрочено", заявиха от там.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама