Григор Димитров отпадна от „Ролан Гарос“

17:47, 05 окт 20 / Спорт 25 2644 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

Най-добрият български тенисист Григор Димитров приключи участието си на тазгодишното издание на Откритото първенство на Франция по тенис. В осминафиналната фаза на „Ролан Гарос“ българинът отстъпи с 3:6, 6:7 (9), 2:6 на световния №6 в мъжкия тенис - Стефанос Циципас.

Това бе и първи двубой между двамата тенисисти, които не бяха играли един срещу друг в професионален мач.

Въпреки загубата, Григор записа най-доброто си класиране в Париж в кариерата, както и най-добър резултат в турнирите от Големия шлем тази година. Димитров си тръгва със 180 точки за световната ранглиста, където е на 20-о място в момента, както и 189 хиляди от наградния фонд в Париж.

На четвъртфинала Циципас ще се изправи срещу Андрей Рубльов. 

След мача Григор Димитров коментира, че е имал шанс за победа. „Исках да видя как се чувствам, как е тялото ми, много тежки условия за всеки един от нас през цялата седмица . Като цяло съм доволен, но в днешния ден имах огромни шансове“, заяви той пред БНТ.

Добър мач за него. Личи си, че е играл повече мачове от мен, може би се чувства по-добре физически“, допълни Димитров. Той изрази съжаление за развитието на втория сет. „Имах доста възможности, които не успях да взема. Нямаше кой знае какви изненади и от двете страни. Знаех какво ще играе, просто гледах да изиграя един добър мач, знаех, че особено ако взема втория сет, имах много по-добри шансове. Наистина жалко. Продължавам напред“, каза още Гришо.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама