Тръмп обяви, че напуска болницата и призова да не се страхуваме от коронавируса

22:10, 05 окт 20 / Свят 25 3327 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Президентът на Съединените щати Доналд Тръмп обяви в Twitter, че ще напусне военната болница "Уолтър Рийд" във Вашингтон в 18.30 местно време – 1.30 през нощта българско. В съобщението си той заявя, че се чувства наистина добре - по-добре, дори отколкото преди 20 години, съобщи БНР.

"Не се страхувайте от Covid-19, не допускайте той да доминира живота ви", написа още Тръмп и посочи, че благодарение на неговата администрация "Съединените щати са разработили някои наистина страхотни лекарства".

По-рано през деня Тръмп напусна за кратко военната болница “Уолтър Рийд” във Вашингтон, за да помаха от джип на симпатизантите си. Той беше с маска в автомобила, в който имаше поне още двама души също с маски. Президентът помаха на симпатизанти, събрали се край болницата в Бетесда, щата Мериленд, след което се прибра. Малко преди това във видеопослание в Twitter Тръмп обеща да направи изненада на “великолепните патриоти”, събрали се на улицата, съобщи „24 часа“.

Излизането на Тръмп от клиниката беше определено от медици като ненужно и застрашаващо живота на другите, предаде Ройтерс. Някои го определиха като истинско безумие. Според медика от “Уолтър Рийд” Джеймс Филипс, който е и асистент по спешна медицина в университета “Джордж Вашингтон”, всеки, който е бил в колата по време на излизането на президента, ще трябва да остане под карантина за 14 дни. Изложени на риск за живота им са двама агенти на Сикрет сървис, които го придружавали в колата. Лечението със стероиди на стопанина на Белия дом показвало тежка форма на COVID-19, което го прави по-опасен за околните, казват лекари пред в. “Дейли мейл”.

Междувременно по-рано стана ясно, че Доналд Тръмп може да бъде изписан от болница още днес, тъй като състоянието му е продължило да се подобрява през нощта. Това заяви началникът на неговата канцелария Марк Медоус, цитиран от Reuters и ДПА.

Тръмп се чувства добре, но още не е извън опасност

Американският президент публикува тази сутрин близо 20 коментара в Twitter, главно във връзка с предстоящите другия месец избори.

"Борсовите пазари вървят нагоре. Гласувайте!", "Най-силната възможна армия. Гласувайте!", "Най-големите намаления на данъците в историята и се задава още едно. Гласувайте!, "Космическа сила. Гласувайте!, "Борба срещу фалшивите корумпирани медии. Гласувайте!", написа Тръмп в лавина от туитове още преди съмване, съобщи БТА.

Някои аспекти от заразяването на американския президент с коронавирус остават неясни. Лекарите казаха, че нивата на кислород са паднали два пъти и че поне веднъж се е наложило Тръмп да получи допълнително кислород. Той освен това е имал треска, но не се съобщава колко висока е била температурата му.

Президентският лекар Шон Конли каза, че медицинският екип все още очаква подробности около изследванията на белите му дробове. Тръмп е на стероидно лечение, назначен му е петдневен курс с противовирусното лекарство "Ремдесивир" той приема и специален медикамент на основата на антитела.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама