Асим Адемов: Замисълът България да бъде унижена в ЕП не се състоя

14:06, 06 окт 20 / Политика 25 2231 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Дългоочакваният дебат, който се проведе в Европейския парламент (ЕП) за върховенството на закона в България, е всъщност рутинна процедура в ЕП. Не сме първата държава, за която се дискутира върховенството на закона. Това заяви в предаването "Студио Actualno" евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Асим Адемов, коментирайки снощния дебат в Европейския парламент, който постави фокус върху върховенството на правото.

Евродепутатът Асим Адемов с пет въпроса към протестиращите

Може би някои очакваха България да бъде унижена, но аз смело мога да кажа, че замисълът на организаторите не се състоя“, подчерта Адемов и посочи, че визира колегите си Радан Кънев и Елена Йончева.

Според мен България получи повече подкрепа, отколкото критики. Разбира се, че има критики, но подкрепата, която получихме, беше доста осезателна и важна“, каза още той. Според него очакванията на хората са много по-големи, защото всеки иска да живее в по-добра и по-справедлива среда, с по-високи доходи. „Ще се съгласите, че ние никога не сме отричали, че има проблеми за решаване - има проблеми в съдебната система, има проблеми във финансовия сектор, има корупция и ние не я отричаме“, заяви Адемов.

Дебатът в ЕП за България – нищо не сте пропуснали, ако не сте го гледали

Евродепутатът отбеляза също така, че от ГЕРБ дават пример за борба с корупцията, като са отстранили много партийни кадри от редиците си. Асим Адемов призна, че има напрежение заради продължаващите протести у нас, но призова гражданите на улицата да бъдат по-смирени, тъй като редовните парламентарни избори са само след пет месеца.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама