Протестът, ден 91: Яйца по централата на ГЕРБ на "Оборище"

21:49, 07 окт 20 25 3380 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

Вече 91 дни продължават антиправителствените протести у нас. Исканията остават непроменени - оставката на правителството и на главния прокурор, въвеждането на дистанционно и машинно гласуване, предсрочни избори, както и свикване на Велико народно събрание за промени в Конституцията.

И тази вечер недоволните се събраха на площад "Независимост". "Най-вероятно резолюцията за България ще бъде гласувана така, както е вкарана, което е огромен шамар за Борисов", заяви от трибуната адв. Николай Хаджигенов от "Отровното трио".

"Ние ще постигнем целите си, това може да стане и на ден 92 или ден 93. Ще отправим поредното послание, което ще промени не само страната, а и Европа", добави Хаджигенов.

"Днес поздравихме ГЕРБ Оборище. От утре да се готвят т.нар. "Обединени патриоти", ВОЛЯ и всички останали прислужници на мафията не само в София, но и в цялата страна. Използвайте въображението си, правете го в цяла България, призоваха от „Отровното трио“, след като протестиращите замеряха с яйца централата на ГЕРБ на „Оборище“.

По-рано за поредна сряда демонстрация имаше и пред Съдебната палата. Тя е озаглавена "Правосъдие без каскет" и е организирана от „Правосъдие за всеки“.

Бяха отправени редица критики към работата на обвинител №1. По думите им българската прокуратура пуска информация и доказателства по разследвания към обществото избирателно.

През последните два дни основна тема на протеста бе дебатът в ЕП за върховенството на закона у нас. От „Отровното трио“ са категорични, че световните медии са отразили правилно всичко, което се случва у нас, и определиха това като огромен успех за България.

Вчера адв. Никой Хаджигенов съобщи, че предстои „голямо събитие“, което ще бъде по-мащабно от въстанията. За провеждането му обаче на организаторите им трябва повече време. „Ние ще се справим. Жална им майка“, каза той.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама