След фрапиращите снимки на „Александровска“ здравният министър обеща ремонт

11:36, 07 окт 20 / Политика 25 3248 Шрифт:
Антония Руменова Автор: Антония Руменова

До броени дни ще започне ремонтът на окаяните помещения в Александровска болница. Това обеща здравният министър проф. Костадин Ангелов в ефира на bTV в отговор на фрапиращите снимки от въпросната болница, публикувани от д-р Андрей Коцев.

Картинката, която видяхме в социалните мрежи, съществува от 50 години, но вече има сключен договор със строителна фирма и скоро стаите ще са в обновен вид, обеща министърът.

Като министър мисля за всички лечебни заведения в страната. Не мога да мисля само за „Александровска“, защото не е честно“, оправда забавянето проф. Ангелов. Но за сметка на дългогодишното отлагане, сега ресорното министерство е отпуснало средства за ремонта на три клиники – по хематология, ендокринология и вътрешни болести.

Д-р Андрей Коцев обаче остава скептичен към обещанията на здравния министър и пояснява, че това не е единственият проблем на болницата. В гастроенторологичното отделение липсва сигнализационна система и при нужда от медицинска помощ на пациентите им се налага да крещят, защото нямат връзка с лекарите и медицинските сестри.

Не е въпрос само на пари, а и на желание“, казва д-р Коцев, като добавя, че през последните 6 години условията в Александровска болница се влошават значително.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама