Протестът - ден 92

21:30, 08 окт 20 25 3967 Шрифт:
Юлиан  Тодоров Автор: Юлиан Тодоров

92-и ден на антиправителствените протести. Исканията остават непроменени - оставката на правителството и на главния прокурор, въвеждането на дистанционно и машинно гласуване, предсрочни избори, както и свикване на Велико народно събрание за промени в Конституцията.

Снимка: БГНЕС

Протестиращите в центъра на София блокираха движенито по булевард "Цар Освободител", а малко по-късно и "Орлов мост".

Организаторите от „Отровното трио“ коментираха еврорезолюцията за България. Те я определиха като „остра“. По думите им с приемането на документа протестиращите у нас са получили морална подкрепа. 

"Следващата стъпка е директно обвързване на отпусканите евросредства за България с върховенството на закона и нивото на корупцията. Всеки ден престой на Бойко Методиев Борисов в изпълнителната власт носи преки загуби за България. Хубав ден за българските граждани, лош ден за хунтата", коментираха от триото.

Снимка: БГНЕС

След като в сряда вечерта протестиращите замеряха с яйца офис на ГЕРБ, днес те предупредиха и другите партии да се готвят за подобни акции. От "Отровно трио" поканиха протестиращите на импровизираната трибуна, за да отпразнуват победата.

По-рано за поредна сряда демонстрация имаше и пред Съдебната палата. Тя бе озаглавена "Правосъдие без каскет" и организирана от „Правосъдие за всеки“. Бяха отправени редица критики към работата на обвинител №1. По думите им българската прокуратура пуска информация и доказателства по разследвания към обществото избирателно.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама