Ресторантьорите се обявиха за „единствена изкупителна жертва в борбата с СOVID-19“

10:59, 08 окт 20 25 1648 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

До момента няма доказателства за огнище на COVID-19 в заведенията в страната. Те са места с голямо текучество на хора и няма постоянно стоящи на едно място групи от хора. Това заявяват от Българската асоциация на заведенията (БАЗ) и Сдружението на заведенията в България (СЗБ), цитирани от offnews.bg.

Повод за думите им е изказване на главния здравен инспектор Ангел Кунчев, който обяви, че в няколко страни в Европа са въведени ограничения за работа в заведенията до 22.00 или 23.00 часа и че е възможно и у нас да се стигне до подобни мерки.

От сдружението и асоциацията призовава да не се внася допълнително напрежение, както сред собствениците на заведения, така и сред хилядите служители, които се страхуват да не останат отново без препитание.

"Категорично заявяваме, че няма да приемем ново затваряне на нашия бранш и дискриминационно отношение от здравните власти към заведенията и ползването им за единствена изкупителна жертва в борбата с СOVID-19 при положение, че заведенията вече 3 месеца работят с намален капацитет, при специален режим на работа и в тези 3 месеца имаше спад на новозаразените, а не ръст", казват от БАЗ и СЗБ.

Те допълват, че остават в готовност да отстояват правото си на труд и да се противопоставят на дискриминацията към бранша с всички позволени от закона средства.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама