Големите кавички

11:00, 08 окт 20 / Големите кавички 25 2623 Шрифт:
Василена Йорданова Автор: Василена Йорданова

Казаното отлита, написаното остава. ТОПНОВИНИ подбира най-интересните, колоритни и запомнящи се цитати на родни и чуждестранни политици, общественици, спортисти и звезди.

Метро, яхния, меродия и една прекрасна госпожа – големите кавички на месец септември

Помощта за децата няма общо с изборите, има общо с това да се стимулират повече хора да имат деца в България, от друга страна да се покаже, че всички деца в България са с равни права и от трета страна да възстановим едно чувство за справедливост.

Аз ходих в доста служби за социално подпомагане и ми направи впечатление, че помощта за 1. клас се получават 44 хил. деца, а общо едно поколение от деца е около 60 хил. Когато попитах как е възможно всички да минават по този подоходен критерий, получих отговор от колегите, че много родители се осигуряват на минимума, защото искат да попаднат в обхвата на тази помощ и казват „Ние плащаме данъци, ние работим за тази държава и искаме да получим нещо обратно“.

Има такава логика, че независимо колко пари имаш, уважението към децата и това да покажеш, че всички деца са равни е нещо, което хората очакват от своята държава". Така социалният министър мотивира решението си от догодина държавата да плаща детски надбавки за всяко дете, без значениет от доходите на родителите.

Сачева отхвърли твърденията, че това се прави сега, за да получи ГЕРБ подкрепа на предстоящите избори. Не ми минава през ума, че чрез социалната политика могат да се купуват гласове – това е неморално“.

 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама