От "Спаси София" настояват за нов автобус, свързващ южните квартали

11:53, 08 окт 20 / София 25 2894 Шрифт:
Автор:

Нова автобусна линия, която осезаемо да подобри градския транспорт в презастроените южни квартали на столицата, предлагат от "Спаси София".

Общинският съветник в СОС Борис Бонев иска ринговата линия 173 да свързва ключови транспортни възли и бизнес зони като Овча купел, бул. "Тодор Каблешков", Хладилника, болница Токуда, бул. "Пейо Яворов", Плиска и Окръжна болница.

Според Бонев тази линия ще даде важни, но липсващи връзки без прекачване или пътуване до центъра, ще прави връзки с десетки натоварени линии на градския транспорт като трамваи 5, 7 и 10 и три метростанции.

Над 60 акта са издадени за неносене на маски в градския транспорт

Също така свързва три бизнес зони - Хладилника, при бул. България и на бул. Цариградско шосе и дава несъществуващи към момента връзки - от Борово до Хладилника, от Хладилника до бул. "Цариградско шосе" и покрай болница Токуда.

Общинският съветник предлага ринговата линия да бъде експресна, като ще пропуска малко натоварените спирки, ще избягва задръствания и ще се движи бързо.

Снимка: БГНЕС

"Докладът за линията е внесен от Борис Бонев в СОС през януари тази година, но решение все още няма за разлика от крайградските линии на частната фирма "МТК Гроуп", за която управляващите гласуваха нови 600 000 лв. годишно само за 3 дни. Но ние няма да се откажем - имаме положителни становища на всички районни кметове и предложение за линия, даваща ключови нови връзки за хиляди столичани", заявяват от "Спаси София"

Те настояват за незабавно разглеждане в Общинския съвет. "Ако от ГЕРБ не искат да подобрят придвижването в южна София, където позволиха да се построят хиляди нови сгради, без никакви подобрения в инфраструктурата, то нека всички софиянци да разберат за това", допълват от инициативата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама