Катастрофата край Лесово: Транспортираха тежко ранените в "Пирогов"

21:50, 09 окт 20 25 6716 Шрифт:
Редактор:

Трима души загинаха, а 16 бяха ранени ранени при тежката катастрофа от тази сутрин на пътя Елхово – Лесово. Пътнически бус се вряза в тир малко преди границата с Турция.

На място са починали шофьорът на буса и двама пътници – трима мъже на възраст между 53 г. и 70 г.

Общо в превозното средство са пътували 19 души с водача. Хората са от Ямбол, Карнобат и Сливен. Те са пътували до Одрин.

От прокуратурата заявиха, че шофьорът на тира е заспал. Той е задържан за 24 часа и ще му бъде повдигнато обвинение за причиняване на катастрофа по непредпазливост.

16 пострадали са откарани в болницата в Ямбол, 11 от тях са настанени за лечение, а петима са освободени за домашно лечение.

В късния следобед военният самолет „Спартан“ кацна на летище Безмер, за да транспортира до София двете жени, които бяха настанени в реанимацията на МБАЛ-Ямбол.

На място на летището  бе здравният министър проф. Костадин Ангелов, който заедно с реанимационните и травматологичните екипи на УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ и болницата в Ямбол извършиха актуална оценка на състоянието на пациентките. Те прецениха, че е необходима допълнителна стабилизация със специализирана апаратура, медицински изделия и консумативи, каквито бяха докарани със самолета. Малко по-късно самолетът с двете жени излетя от летище Безмер и откара пострадалите в УМБАЛСМ "Пирогов".

След обстоен преглед в столичната болница здравният министър проф. Костадин Ангелов обяви на извънреден брифинг, че състоянието на двете жени е тежко, а трамвите са животозастрапаващи. Той заяви, че е рано да се правят прогнози, в момента се прави всичко необходимо, за да бъдат спасени.

46-годишната пациентка, която е била интубирана в Ямбол, е преминала през скенер на цялото тяло. Установени са травми в областта на гърдите и корема, контузия в областта на мозъка, счупване на таза и бедрото. Има и лицева травма – счупване на лицевия череп.

Другата жена е на 51 г. Тя е с фрактури на таза, бедрото и ръката, а инцидента е получила мозъчно сътресение. Те са бъдат настанени в реанимацията на болницата.

Снимка: БГНЕС

Двама загинаха при тежка катастрофа на пътя Русе-Варна

Затварянето на пътя Елхово – Лесово предизвика задръствания в района, съобщава bTV.

Недостатъчният контрол на водача на микробуса, който е и един от загиналите, е довел до пътния инцидент“, обяви ст. инспектор Николай Крушарски от Пътната полиция. В парламента вътрешният министър Христо Терзийски уточни, че произшествието е станало на прав участък с добра видимост, но при мокра настилка.

Снимка: БГНЕС

Снимка: bTV

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама