Дупница отново на протест заради изчезналия Янек

10:30, 09 окт 20 25 2048 Шрифт:
Василена Йорданова Автор: Василена Йорданова

Изминаха повече от 2 месеца без да има и следа от изчезналия Янек Миланов от Дупница. Тази вечер в 17.30 часа за пореден път местните хора ще поискат оставката на началника на полицията, защото според тях действията им са закъснели.

"Искаме началникът на РУ Дупница Борислав Динев да поеме морална отговорност за забавените ефективни издирвателни и следствени действия от страна на полицията. Полицията, която е призвана да пази сигурността на гражданите, да преследва извършителите на престъпления и да търси справедливост за жертвите на криминални деяния. Борислав Динев носи отговорност за действията на служителите си и като началник на РУ Дупница е имал лична отговорност за предприемане на нужните действия по този тежък криминален случай...Оставка заради Янек!Янек е един от нас, ние сме Янек!", заявяват организаторите. Те припомнят и 
 
 
Янек Миланов е в неизвестност от 31 юли. За последно е видян да се качва в колата на бившия гард на братя Галеви - Васил Капланов по прякор Каплата, с когото имали лични пререкания. В момена Капланов е в ареста.
 
Братът на Янек - Марио Миланов, се върна от чужбина, за да помогне в търсенето му, но официално издирвателните действия започнаха чак на 19 август и до ден днешен остават без следа. И днес той не губи надежда, че разбере къде е брат му.
 
"Няма да спра да търся отговор на въпроса какво се е случило. Не можем да пренебрегнем факта, че е имало сериозен пропуск в началото. С подробности не съм запознат, предполагам, че с цел да не се пречи на разследването. Оказва се, че това не е единствен случай, Преди 11 години има човек, който паркира колата си в центъра на града и до ден днешен го няма", коментира той пред bTV.
 
Припомняме, че дупнишката полиция ни е известна и от разследването „Осемте джуджета“, след като Динев отказа да допусне изпълнение на съдебно решение и да изгони „Делта гард“ от асансьорния завод „Изамет“.
 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама