Георги Марков намери повод да поздрави Борисов и за резолюцията срещу управлението му

14:22, 09 окт 20 / Политика 25 2488 Шрифт:
Автор:

Депутатът от ГЕРБ и бивш ДС агент Георги Марков отново намери повод да поздрави партийния си вожд Бойко Борисов. Този път това е вотът за резолюцията срещу България.

Чрез документа евродепутатите изразяват „недвусмислената си подкрепа за българския народ в неговите легитимни искания и стремежи за справедливост, прозрачност, отчетност и демокрация“. Те също така осъждат насилствената и непропорционална намеса на полицията, най-вече твърденията за използване на сила срещу жени, деца и журналисти, както и „незаконните и прекомерни одити“ на частни предприятия, изразили своята подкрепа за протестите.

В текста се отбелязва „значително влошаване на зачитането на принципите на правовата държава, демокрацията и основните права, включително независимостта на съдебната власт, разделението на властите, борбата срещу корупцията и свободата на медиите“. Той се съсредоточава и върху продължаващите системни проблеми в съдебната система, по-специално липсата на законодателна рамка за търсене на отговорност от Висшия съдебен съвет и главния прокурор.

Вместо да вникне в текста на резолюцията, Георги Марков прави разчет на депутатите, гласували срещу нея, в което видя повод за гордост.

"Бойко, честито! Подкрепи те с гласуване партията на великия Хелмут Кол, на Меркел, на Щраус и Валери Жискар д'Естен, на Хосе Мария Аснар, на Берлускони, на Орбан и на Мицотакис. Бай Радан свърши голяма работа без да иска. Предсрочни избори няма да има", написа в социалните мрежи Марков. 

 
 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама