Половин година по-късно: Волейболът у нас се завръща

19:41, 09 окт 20 / Спорт 25 2487 Шрифт:
Юлиан  Тодоров Редактор: Юлиан Тодоров

Волейболът у нас се завръща след шестмесечно прекъсване, предава bTV. "Нефтохимик" и "Хебър" излизат в столичната зала "Христо Ботев" в спор за Суперкупата на България. Родното първенство беше прекратено на 12 март, след което лидерът във временното класирането "Нефтохимик" бе обявен за шампион. По този начин в мача за Суперкупата утре ще се изправят първенецът срещу носителя на Купата на България - "Хебър". Това ще бъде първото значимо спортно събитие след разрешението за публика в залите.

Срещата ще се проведе при стриктно спазване на противоепидемичните мерки на територията на България. Заетостта на зала "Христо Ботев" ще бъде до 50%, с обозначени места за сядане на дистанция и задължително носене на предпазни маски.

"Хебър" спечели трофея в същата зала преди година, но пред пълни трибуни.

В състава на бургазлии се завръщат Теодор Салпаров, както и Валентин и Георги Братоеви. През миналия сезон последният игра именно за отбора от Пазарджик. Сега отново е в "Нефтохимик", а към него се присъединява и брат му, който все още е под въпрос за мача за Суперкупата, тъй като има контузия. Легендарното либеро на националния ни отбор Теодор Салпаров също пак носи екипа на "Нефтохимик". Миналата година Салпаров игра за руския "Газпром Югра" Сургут, като за този сезон се беше договорил да е играещ помощник-треньор, но изненадващо беше освободен.

Фаворит няма, но "Нефтохимик" е с игрово предимство заради мачовете в Шампионската лига.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама