Борисов и Ананиев обсъдиха кредитния рейтинг на пънче в Родопите

13:38, 10 окт 20 / Политика 25 3972 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

Премиерът Бойко Борисов отново се качи на джипа и тръгна на обиколка из Родопите. Заедно него са финансовият министър Кирил Ананиев и зам.-регионалният министър Николай Нанков. 

Борисов и Ананиев обсъдиха повишението на дългосрочния рейтинг на България от Moody's.

Moody’s повиши дългосрочния рейтинг на България

"Лъжците говореха, че щe фалираме държавата. Какво тогава гледа Moody's? Не са ли чули тука какво говорят на паветата? А Moody’s пишат, че правителството ни е извършило успешни реформи. Как може да пишат това Moody’s?! Нали казват, че сме се провалили. Нали уж сме фалирали страната? Ето, вижда се какво говорят лъжците и каква е истината - Moody’s казва, че сме успели и с осигурили и стабилна рамка на бюджета, дори в кризата!", попита премиерът. 

"Повишен е кредитния рейтинг на България в стабилна перспектива. Moody’s не просто потвърди, а повиши, и то със стабилна перспектива", подчерта от своя страна Ананиев. "Това е висока оценка за дейността на правителството! Това е една от най-известните рейтингови агенции в света. Според тях сме извършили всички необходими реформи и сме с административен капацитет, изискван от нас за Еврозоната. Финансовите министри на 10 юли всички до един гласуваха за влизането ни в банковия съюз. Ние в момента изпълняваме план с мерки и след това ще се ингегрираме и в Еврозоната до 2023 г.", добави Ананиев. 

"Тук ни казват Moody’s, че сме напред, а те обясняват, че сме назад. Това оборва всички приказки на "умни и красиви", "грозни", на всички лъжци!", заяви Борисов. 

"Новият бюджет ще бъде за хората - ще има и за малките населени места, ще има и за другите", изтъкна Борисов.

Премиерът коментираше изказванията на опозиция и протестиращите, докато четеше докладът на агенцията. "България пак е по-добра. С какво да угодим на нашата опозиция? Не мога да разбера", каза Борисов.

"Страната разполага със значителни фискални резерви, които Мооdy's очаква да се запазят на равнище от около 10% от БВП. Стабилната перспектива допуска, че бъдещето правителство ще бъде сформирано след изборите и ще продължи ангажиментите към влизането на еврозоната и ще запази фискалната политика с балансиран бюджет", заяви премиерът. 

Борисов посети и Кръстова гора.

отпуснатите от правителството 300 000 лева в момента се строи ново крило към манастира "Света Троица" на Кръстова гора, което да подслонява най-нуждаещите се поклонници. И тази година близо 25 000 вярващи дойдоха на тази свещена местност на Кръстовден. Изчакахме да мине празникът и стартирахме строителството", заяви Борисов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама