Абсурд: Работници трябва да подават молба, за да отидат до тоалетна

12:56, 11 окт 20 25 3754 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

Абсурдна забрана за работници в Бургас да ползват тоалетна. В цех за дограма служителите е трябвало да подават писмена молба, за да могат да отидат до санитарния възел в работно време.

Тази забраната вдигна на крак Инспекцията по труда. Макар всяка фирма да има вътрешни правила, подобни ограничения не са посочени в закона. Според Павлин Васков, директор Инспекция по труда- Бургас, в Кодекса на труда въобще липсва текст, който да касае ходенето до тоалетната.

Шокиращи са точки 5 и 6 от забраната, според които тоалетна се ползва само през почивките и ако ви се наложи, трябва да уведомите писмено с молба ръководството, като посочите причините. Текстът обаче липсвал в Правилника за вътрешния трудов ред.

"Тоест това е нещо абсолютно хвърчащо, кой го е измислил и по какъв повод тепърва ще разберем, любопитно ми е!", посочва Павлин Васков, цитирана от bTV.

Работодателят отрича да е подписвал. "Многократно устно уведомяваме всеки един наш служител, който започва работа в производството, обаче пак някой не разбрал, пак някой някъде се търси през работно време, защото не е на работното си място и затова някой ги е написал и ги е залепил на стъклото", обяснява управителят на фирмата.

Служителите подали сигнала, не посмяха да застанат с имената си. Ден след проверката на инспекторите, абсурдните правила бяха свалени от стената в цеха.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама