Пиронкова отново е първа ракета на България

12:00, 12 окт 20 / Спорт 25 1990 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Цветана Пиронкова изпревари Виктория Томова и отново е първа ракета на България при дамите. 33-годишната пловдивчанка прескочи 25 места и вече е №132 в световната ранглиста, благодарение на класирането си за третия кръг на "Ролан Гарос". Томова е 136-а от днес, Изабелла Шиникова е №204, а Елица Костова е на 210-ото място.

Чехкиня спря Пиронкова в третия кръг на "Ролан Гарос"

На върха продължава да води Ашли Барти пред Симона Халеп и Наоми Осака. Шампионката от "Ролан Гарос" Ига Швьонтек дебютира в топ 20 под №17, след като прогресира с 37 позиции.

Междувременно Григор Димитров се изкачи с едно място и вече е №19 след достигането до осминафиналите в Париж. Тази седмица 29-годишният хасковлия ще почива, защото отказа участие на турнира в Санкт Петербург. Следващата седмица Димитров трябва да играе на АТР 250 в Антверп.

От останалите българи Димитър Кузманов е 298-и в класацията, Александър Лазаров е 547-и, Александър Донски е №587, а Адриан Андреев е №660 в света.

В челната тройка няма промени. Води Рафаел Надал, който вчера спечели за 13-и път титлата от "Ролан Гарос", следван от Новак Джокович и Доминик Тийм.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама