Освободиха от ареста агресора Боян Вачев, блъснал сръбска атлетка на маратона в София

14:30, 13 окт 20 / Спорт 25 3720 Шрифт:
Редактор:

Боян Вачев, който блъсна сръбската спортистка Оливера Йевтич на маратона в София в неделя, е на свобода. По-рано днес той беше привикан в Първо полицейско управление за показания, а след това и арестуван.  Йевтич беше сочена за фаворит на дистанцията от 10 км и има зад гърба си пет олимпиади.

След като кадрите от инцидента бяха разпространени в социалните мрежи, нападателят бе разпознат. Боян Вачев, или поне човек, представящ се за него, изпрати и-мейл до всички медии късно в понеделник.

В него той посочва, че стореното не е било умишлено, съжалява за случилото се и отрича да му е било платено за това. Той твърди, че се чувства „накърнен” и не заслужава цялата виртуална инквизиция срещу него в социалните мрежи.

Кадър: btv

Вачев призовава всеки един да се постави на негово място с оглед на адреналина, липсата на професионални умения и метеорологичните условия, виновни за некоординираните му действия, отбелязва bTV.

В края на писмото мъжът пише, че се надява в бъдеще организаторите на събитието да вземат предвид разликата между уменията на аматьорите и на професионалистите и да осигурят по-добър старт на по-слабите.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама