Окончателно: Насрочиха мача между Кубрат Пулев и Антъни Джошуа

14:55, 12 окт 20 / Спорт 25 2118 Шрифт:
Редактор:

Чакането за Кубрат Пулев свърши. Почти две години, след като за трети път в кариерата си се превърна в задължителен претендент за световната титла по бокс в тежка категория, той вече има конкретна дата за сбъдване на детската си мечта да стане световен шампион - 12 декември.

На този ден българинът ще се качи на ринга в Лондон срещу Антъни Джошуа – събитие, което на няколко пъти през годината бе отлагано заради пандемията от коронавирус. И Пулев, и Джошуа обаче вече са поставили подписите си под окончателния договор за двубоя, предава bTV.

Кубрат Пулев  е задължителен претендент за титлата на Международната боксова федерация (IBF) от 27 октомври 2018 г., когато победи в „Арена Армеец“ братовчеда на Тайсън Фюри – Хюи Фюри.

Тежката криза с хиляди заразени с COVID-19 в Англия и в цяла Европа обаче отложи на няколко пъти двубоя срещу Джошуа. Първоначално той трябваше да се състои на 20 юни на стадиона на футболен клуб „Тотнъм“ в Лондон.

Мениджърът на Кубрат заплаши Антъни Джошуа със съд

Срещата бе изместена за 25 юли, а след това „увисна“ във времето заради все още бушуващата зараза. Пулев посяга за втори път към трона на Джошуа. Контузия провали първата им битка за световната титла на 28 октомври 2017 г. в Кардиф. Тогава българинът се отказа от мача заради разкъсан гръден мускул, а на негово място на ринга се появи французинът Карлос Такам.

 Голямата въпросителна преди срещата на 12 декември си остава публиката. Великобритания има над 600 000 заразени и повече от 40 000 починали от COVID-19, със средно над 12 000 нови случая дневно. Присъствието на фенове е забранено както на открито, така и на закрито, което означава, че почти сигурно Пулев и Джошуа ще бъдат принудени да се боксират при закрити врата, или в най-добрия случай в присъствието на много ограничен брой зрители. Двубоят е и твърде вероятно да се състои в „О2 арена“, вместо на стадиона на „Тотнъм“.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама