Стефан Командарев: Преминахме в царство на пари и консуматорство

15:18, 12 окт 20 / Култура 25 2659 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Боли ме за тази страна, аз я обичам и се опитвам да я променя с нещата, които мога - филмите, които правя, и подкрепа за каузите, в които вярвам. Промяната обаче не може да стане за една нощ, ще ни трябват десетилетия, за да се опитаме да оправим и да закърпим нещата, заяви в интервю за "Дневник" режисьорът Стефан Командарев.

"Боли ме, че България е най-бързо топящата се страна в света, че сме номер едно по смъртност, че сме държавата в ЕС, която е най-бедна, най-корумпирана и с най-голямо социално неравенство", коментира той.

Известни актьори, музиканти и културни дейци се обявиха срещу модела „Борисов-Доган-Пеевски“

Командарев беше един от онези над 1000 интелектуалци и хора на изкуството и науката, които се подписаха под отворено писмо с искане за незабавните оставки на премиера Бойко Борисов, правителството, главния прокурор Иван Гешев, председателя на Народното събрание Цвета Караянчева, председателя на Комисията по култура в парламента Вежди Рашидов и на генералния директор на БНТ Емил Кошлуков.

"С филмите, които правя в последните 5-7 години, повтарям едно и също и тази подписка отговаряше до голяма степен на нещата, които казвам с филмите си. Хора, които се занимават с изкуство и култура, най-вече говорят с нещата, които правят. Във филмите си аз се опитвам да правя анализ на това, което се случва в България", каза той и добави:

"Опитвам да говоря най-вече за тази огромна ценностна и морална криза, в която сме. Забрави се кое е добро и кое е зло, прие се, че играта няма правила, че може да не ги спазват, че има и други начини, ценности като морал, образованост и наука минаха на заден план. Преминахме в едно царство на пари, на консуматорство."

Още 100 интелектуалци, творци, журналисти подкрепиха протестите

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 17:17, 12 окт 20

Северният цар с желателните вещи!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама