Жената чудо Гал Гадот ще изиграе Клеопатра

21:02, 12 окт 20 / Култура 25 3878 Шрифт:
Юлиан  Тодоров Редактор: Юлиан Тодоров

Режисьорът на „Жената чудо“ и „Жената чудо 1984" Пати Дженкинс и звездата от мегапродукциите Гал Гадот ще се съберат отново, за да пресъздадат историческата биографична драма "Клеопатра", съобщи БГНЕС.

Paramount е спечелила правата за екранизация, побеждавайки гиганти като Universal, Worner bros и Netflix. Проектът трябва да стартира в близко бъдеще.

Сценарият ще бъде написан от Лаета Калогридис, известна с работата си по проекти като „Алита: Боен ангел“, „Терминатор: Генезис“, „Злокобен остров“ и други.

Преди Гал Гадот, последната кралица на Египет е изиграна от: Вивиан Лий („Цезар и Клеопатра“, 1945), София Лорен („Две нощи с Клеопатра“, 1954), Моника Белучи („Астерикс и Обеликс: Мисия „Клеопатра“, 2002 ) и други.

Счита се, че най-добрият образ е този на Елизабет Тейлър в драмата „Клеопатра“ (1963) на Джоузеф Лео Манкевич. Въпреки факта, че лентата постигна успех в боксофисите и получи девет номинации за „Оскар“, в четири от които стана лауреат, тя едва не доведе до фалит студиото 20th Century Fox. Историческата драма от 1963 г. струва тогава повече от всеки друг филм.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама