Туроператори искат спешна помощ от държавата

15:06, 13 окт 20 25 2004 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

Българските туроператори искат спешна помощ от държавата, за да продължат да работят. Те настояват да знаят какво предстои през следващите месеци и по какъв начин държавата може да окаже помощ.

Според тях в сравнение с другите европейски страни България не е направила почти нищо за подкрепа на бранша. По думите им това е най-пострадалият икономически сектор. Те искат спешна грантова програма, разработена в подкрепа на тяхната ликвидност.

Вече са проведени срещи с Българската банка за развитие. Предстоят и срещи с Министерството на финансите и Министерството на икономиката, съобщи БНТ. 

3000 туроператори и туристически агенти ще могат да кандидатстват за подпомагане от държавата

Междувременно от Министерството на туризма съобщиха , че туроператори и туристически агенти вече могат да кандидатстват за помощта от 10 млн. лв. по ОП „Иновации и конкурентоспособност 2014-2020”. Средствата трябва да бъдат използвани за покриване на текущите нужди и извършване на разходи за оперативен капитал, чиято стойност се калкулира в стойността на предоставяната туроператорска/туристическа агентска услуга.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама