PPF Group официално е собственик на bTV

16:20, 13 окт 20 25 2968 Шрифт:
Антония Руменова Редактор: Антония Руменова

От PPF Group съобщиха, че изцяло притежаваните от нея дъщерни дружества са завършили придобиването на Central European Media Enterprises Ltd. Така групата вече притежава изцяло bTV Media Group.

Назначен е и нов главен изпълнителен директор на CME Bulgaria - Любош Йетмар. Той има повече от 20 години опит в радиото и телевизията. Йетмар ще е подчинен на миноритарния акционер в PPF Ладислав Бартоничек.

Най-богатият чех купува bTV?

От PPF Group уточниха, че Йетмар няма да замени главния изпълнителен директор на bTV Флориан Скала, и с нетърпение очаква да работи с него. В случая Йетмар ще представлява CME.

PPF разбира жизненоважната роля на независимите и обективни медии в днешното общество и ще продължи да се придържа към ценностите, които направиха новините на bTV много уважавани“, бяха категорични от групата.

bTV e добре управлявана компания с изключителен потребителски обхват и разпознаваемост на марката и очаквам с нетърпение да работя с мениджърския й екип. Мой приоритет е да продължа мисията на bTV чрез предоставяне на независими и обективни новини, както и висококачествено развлечение за нашите зрителиказа Любош Йетмар, главен изпълнителен директор CME Bulgaria.

Собственик на PPF Group е чехът Петр Келнер. Още миналата година името му беше спрягано като нов собственик на bTV, след неуспешния му опит да придобие Нова телевизия. КЗК не позволи сделката на Келнер за Нова, но разреши тя да стане собственост на Кирил Домусчиев.

CME, която вече е част от фонда на Келнер, притежава телевизии в още четири държави, освен България- Румъния, Чехия, Словакия и Словения. Петр Келнер е считан за най-богатият чех, а състоянието му се оценява на над 350 млрд. чешки крони. У нас той вече притежава „Теленор България“.

Чешкият бизнесмен Петр Келнер купи и "Теленор"

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама