Според Борисов сме станали три пъти по-заможни

09:55, 14 окт 20 / Политика 25 2583 Шрифт:
Антония Руменова Автор: Антония Руменова

Българите са увеличили три пъти своите нетни активи за последните 11 години, твърди премиерът Бойко Борисов във Facebook пост, като подчертава, че въпреки тежкото наследство, оставено от кандидатите за властта, държавата продължава да се развива.

Министър-председателят цитира данни на немския застраховател Allianz, от които става ясно, че нетните активи на глава от населението са стигнали 9586 евро. 

„Разумната финансова политика, борбата с контрабандата и инвестициите ни позволиха за пореден път да увеличим с нови 10% заплатите в бюджетния сектор. Продължаваме с политиките ни за помощ на бизнеса, които вече запазиха близо 300 000 работни места ", казва премиерът.

За догодина се предвижда и увеличение на пенсиите, а до края на пандемията възрастните хора ще получават допълнителни 50 лева, припомня Борисов.

Вчера премиерът и финансовият министър Кирил Ананиев обсъдиха ръста на пенсиите на поляна край Козлодуй. Ананиев каза, че догодина се предвиждат допълнителни 1 млрд. лева за пенсии, с които минималната пенсия да се увеличи от 250 на 300 лева. 

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 10:38, 14 окт 20

... вие - да, по-заможни сте! И не само толкова пъти !Това ви беше и целта! Останалите -да го духат

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама