Коронавирусът у нас: Спират сватбите и кръщенетата в Благоевград

15:40, 16 окт 20 25 3903 Шрифт:
Василена Йорданова Автор: Василена Йорданова

За 14 дни ще бъде ограничено провеждането на масови мероприятия като сватби, кръщенета и други подобни, обяви кметът на Благоевград Румен Томов след заседанието на Общинския кризисен щаб, който беше свикан заради усложнената обстановка с COVID-19 в града, който попадна в „червената зона“ на областните градове в страната заедно с Търговище заради висок брой заразени на глава от населението.

"Ще възстановим съобщенията по уредбата на община Благоевград за спазване на мерките", каза още кметът, цитиран от bTV. Кметът обяви още, че ще се обърне специално внимание на общинския пазар, тъй като там мерките не се спазват. Той беше категоричен че на входа на областния град няма да се поставят КПП-та и да се затварят училища.

Заразените с COVID-19 за последното денонощие в Благоевградска област са 91.

Данните за страната. През изминалото денонощие у нас са регистрирани рекордните 914 нови случая на коронавирус при направени 6324 PCR теста, сочат данните от единния информационен портал за борба с Covid-19. Това означава, че 14,45% от взетите проби са дали положителен резултат.

От началото на месеца се наблюдава рязък скок в броя на заразените с коронавирус, а в последната седмица всеки ден се регистрира нов антирекорд.

Затварят заведенията, които не спазват мерките

С данните от последното денонощие общият брой на заразените у нас става 27 507. Активните към момента случаи са 9885. 1426 от тях са хоспитализирани, от които 74 са настанени в интензивно отделение. 

Най-много нови случаи има в София - 260, след това се нареждат Благоевград с 91 и Пловдив с 85 заразени.

Починалите след усложнения от болестта вече са 944, 15 от които са от последното денонощие. През последните 24 часа са излекувани 189 души, така общият им брой достига 16 678.

Сред заразените с COVID-19 са и бившият телевизионен водещ Витомир Саръиванов и бившият евродепутат и журналист Николай Бареков.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама