Сливен получи наградата за най-иновативна община за 2020 г.

10:22, 17 окт 20 25 3052 Шрифт:
Редактор: Галя Бениету

Община Сливен е с поредно национално отличие. Градът под сините камъни получи наградата за най-иновативна община за 2020 г., връчена от Националния борд по туризъм. Това стана в София, по време на дискусия: „Туризмът в условията на COVID-19 „Анти-коронни номера“ по света и у нас“, организирана от борда и с подкрепата на списание Егоист и технологичната компания „Абилитикс“.

Наградата беше връчена заради въвеждането на чатбот платформата Скили, разработена от българска IT компания по повод пандемията. Чатботът отговаря на най-важните въпроси, свързани с превенция на вируса, симптоматика и др. След това беше създаден чатбот Хаджията, който разказва всичко за Сливен и отговоря на въпроси бързо и по всяко време.

Снимка: Община Сливен

„Това високо отличие означава много за нас като ръководство на Община Сливен. Награждаването ни показва, че работим в правилната посока за развитието на туризма и налагането на Сливен като дестинация на туристическата карта на България. Този приз е първото ни високо отличие след стартиране изпълнението в края на 2019 година на новата ни Концепция за развитие на туризма. Благодарение на доброто партньорство с технологичната компания „Абилитикс“ успяхме на официалния сайт на Общината, на сайтовете Инфотуризъм Сливен, на крепост Туида и Регионалния музей да поставим и оживим чатбота „Хаджията“. Той посреща и предоставя необходимата на туристите информация за Сливен и региона, за туристически обекти, заведения за хранене и места за нощувка. “, каза заместник-кметът Стоян Марков, който прие наградата.

Той отбеляза, че тази поредна награда, освен че е добра оценка за Община Сливен, задължава повишаване качеството и поддържане на добри услуги за туристите, които посещават Сливен.

Продължаваме да търсим нови решения за подобряване на туристическата инфраструктура на Сливен и региона. В тази посока, в края на тази и през следващата година, очакваме стартирането на проект на стойност от 8 милиона лева“, допълни Марков.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама