Най-добрите колоездачи мерят сили в екстремно спускане на Витоша

13:09, 17 окт 20 / Спорт 25 2912 Шрифт:
Юлиан  Тодоров Редактор: Юлиан Тодоров

Най-бързите родни планински колоездачи ще премерят сили на Витоша тази събота и неделя.

Над 100 състезатели от всички краища на България са заявили участие в осмото поредно издание на „Home Mountain Bike Cup”, което ще се проведе в полите на Витоша, над столичния квартал „Драгалевци“, предаде БГНЕС.

Снимка: БГНЕС

„Очакваме най-добрите състезатели от цяла България да премерят сили и да покажат най-добрите си умения“, споделя Ема Паунова, един от организаторите. Тя обеща много интересно и атрактивно състезание, което е единствено по рода си.

Събитието е включено в календара на Столична Община и фондация „София Европейска Столица на Спорта“ и ще се проведе на 17-18 октомври. В събота участниците се регистрират и правят тренировъчни спускания по 2-километровото трасе, а в неделя са квалификациите и финалите.

Пампорово приема два кръга от Българските Ендуро Серии през уикенда

„Всички са добре дошли да гледат състезанието, наистина ще е много атрактивно. Ще се радваме да подкрепят участниците“, каза още Ема Паунова.

Трасето включва множество стръмни, скоростни отсечки и различни естествени и изкуствени препятствия като корени, камъни, скокове, дропове и други.

Дисциплината Спускане (Даунхил) е една от най-атрактивните в планинското колоездене и представлява индивидуално спускане през пресечен терен за време, а зрелищните скокове на състезателите могат свободно да се наблюдават от всички зрители.

 

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Мартин 17:43, 19 окт 20

Няма никакво развитие по темата с нови лифтове на Витоша, които ще допринесат за повече достъпност до планината и повече желаещи да спортуват горе! Жалко, защото по този начин Витоша е недостъпна за хората заради някакви недоразумения от управляващите, които не искат да променят законите заради шепа еколози-рекетьори!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама