Променлива облачност в неделя

07:00, 18 окт 20 25 1863 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

През следващото денонощие облачността ще е променлива, над югоизточната половина от страната често значителна и там на отделни места ще превали. От северозапад облачността ще започне да намалява, в много райони до предимно слънчево време. Минималните температури ще са между 5 и 10 градуса, а максималните - между 13 и 18 градуса.

Над Черноморието облачността ще е значителна, след обяд по северното крайбрежие намаляваща до предимно слънчево време. На отделни места ще превали краткотраен дъжд. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър. Максимални температури на въздуха ще са между 14 и 17 градуса. Температурата на морската вода е 21-22 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините облачността ще е променлива, често значителна и на места ще превали слаб дъжд, над 2300 метра - слаб сняг. Ще духа умерен до силен запад-северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 9 градуса, на 2000 метра - около 3 градуса.

През първите дни от новата седмица вятърът в цялата страна ще отслабне и в много райони ще стихне. Ще е предимно слънчево, но доста хладно. Преди обяд на места в равнинната част от страната видимостта ще е намалена. Над източните райони ще има по-значителни увеличения на облачността и във вторник в крайните югоизточни райони ще превалява дъжд. Сутрин ще е студено с минимални температури между 2 и 7 градуса и във високите полета в Западна България ще има слана. Дневните температури ще останат без съществена промяна - максималните ще са между 12 и 17 градуса.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама