Ислямски проповедник е поредният арестуван за убийството на френския учител

08:22, 18 окт 20 / Свят 25 2444 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Френската полиция е задържала ислямски проповедник в парижкото предградие Пантен в рамките на разследването на убийството на учител по история от 18-годишен младеж от чеченски произход, роден в Москва. Това съобщи днес телевизия Ел Се И (LCI), цитирана от ТАСС.

Така задържаните по случая стават десет.

Учител е убит в Париж заради карикатура на пророка Мохамед

Елементите от разследването за ислямистки терористичен атентат срещу френски учител, обезглавен вчера близо до Париж от бежанец, разкриват съществуването на отмъстителна кампания в социалните мрежи срещу преподавателя, защото показал карикатури на пророка Мохамед на учениците си, съобщи Франс прес, цитирана от БТА.

Прокурорът за борба с тероризма Жан-Франсоа Рикар представи някои подробности от убийството, ужасило Франция. 47-годишният Самюел Пати се прибирал вчера у дома при съпругата и децата си, когато бил нападнат с нож от Абдулах Абуезидович А., който после поел отговорност за убийството в Twitter. Посолството на Русия във Франция отхвърли всякакви отношения с нападателя, който живеел от 12 години във Франция.

Разследващите убийството на френския учител проверяват заплаха срещу Макрон

Сред арестуваните са близки на извършителя, както и бащата на ученичка, който призовал в социалните мрежи за отмъщение срещу учителя.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама